Andrew Lloyd Webber – UNMASKED

Den internationellt berömda kompositören Andrew Lloyd Webber berättar helt och hållet om sitt fascinerande liv och en anmärkningsvärda karriär i UNMASKED, Lloyd Webbers nya självbiografi; som kommer att släppas i mars 2018.

En naturlig berättare, med sin signaturhumor och sin ödmjuka ton, delar här Andrew Lloyd Webber med sig  av  detaljerna i både hans tidiga men också professionella år; inklusive hans tidiga konstnärliga influenser. I UNMASKED tar Lloyd Webber ut svängarna; och berättar om  sina prestationer, sina tankar om ödet och omständigheterna som gav honom både framgång och besvikelse; samt de lustar som inspirerar och driver honom.

En krönika för konstnärlig skapelse

Då en täcker flera spännande och turbulenta decennier av den brittiska och amerikanska musikteatern och omvandlingen av populärmusiken i sig; är UNMASKED  i största del en krönika för konstnärlig skapelse. Lloyd Webber ser tillbaka på utvecklingen av några av hans mest kända verk och belyser hans samarbete med musiklegender som Tim Rice, Robert Stigwood, Harold Prince, Cameron Mackintosh och Trevor Nunn.

Andrew Loyd Webber avslöjar fascinerande detaljer

Bakom scenerna i hans produktioner, avslöjar Andrew Loyd Webber fascinerande detaljer om varje show, inklusive de stora momenten av kreativitet som är var involverade i att göra dem; samt de kreativa och logistiska utmaningarna och de konstnärliga politiska striderna som följde.

Musiken en del av hela hans liv

Andrew Loyd Webber  föddes den 22 mars 1948 i South Kensington i London, England, och var den första av två söner av William Lloyd Webber; en organist och kompositör. Hans mamma, Jean Johnstone, var pianist och violinist. Unga Andrew Loyd Webber lärde sig spela olika musikinstrument hemma och började komponera i en  tidigt  ålder. Han fortsatte sin musikstudie vid Westminster School, där hans far var en organist. I en ålder av 9 år kunde unga Andrew spela orgel och hjälpte sin far under olika föreställningar. 1964 började han läsa på Oxford University.

Har ständigt uppdaterat sin stil

1965 träffade han lyricisten Tim Rice och hoppa av skolan för att komponera musikaler och popsånger. 1968 hade han sin första framgång med West End-produktionen av ”Joseph och Amasing Techicolor Dreamcoat”.

Från 1960-talet till 2000-talet har Lloyd Webber ständigt uppdaterat sin stil som en eklektisk blandning av musikaliska genrer som spänner från klassisk till rock, pop och jazz och med inslag av elektroakustisk musik.

Inlägget postades i Musik. Skapa ett bokmärke för länken.