Andy Karl, känd teaterskådis skadar sig på Broadway-musikal

Andy Karl, den nyligen präglade Olivier Award-vinnaren som spelar huvudrollen som ”Phil Connors”, i den nya Broadwaymusikalen Groundhog Day, blev skadad och produktionen stoppas under andra akten av showen under förra veckan. Produktionens pressrepresentant gjorde därefter följande uttalande :

”Vid ungefär 10.30 under andra akten av Groundhog Day under låten’filantropi,’ lyckades tyvärr Andy Karl skada sig under föreställningen, och var därefter tvungen att lämna scenen. Showen avbröts. Andy insisterade på att showen skulle fortsätta, och efter en 15-minuters paus gick han på scenen med en käpp. Efter föreställningen togs Andy för att se en läkare.”

Andy Karl

Detta är inte första gången en föreställning av föreställningen Groundhog Day har stoppats. En felfunktion i seriens uppsättning orsakade den musikaliska första förhandsgranskning prestanda som skall hållas 15 minuter i. I det fallet den gjutna fortsatte också med föreställningen fri från iscensättning och koreografi.

När Olivier Awards pågick i Londons Royal Albert Hall, var Karl hemma i New York och kopplade av efter en lång vecka av förhandsgranskning föreställningar på Broadway’s August Wilson Theater. Broadway.com rörde bas med Karl efter hans Olivier Award vinst för bästa skådespelare i en musikal.

”Jag är överlycklig ! Jag var helt förvånad. Min fru Orfeh berättade nyheten för mig,” Berättade Karl för Broadway.com. ”Jag satt på soffan återhämta sig från en mycket lång vecka av förhandsvisningar och repetitioner. Jag väntade mig verkligen inte det alls. Visst det låter så corny, men jag var bara glad över att bli nominerad. Föreställningen är lysande. Jag hade inget att förlora, men för att vara så bra som jag möjligen kan med den mest lysande material jag någonsin gjort i mitt liv.”

I ett inlägg på sin personliga Instagram, gav Andy Karl följande uppdatering: ”Jag är hemma nu och jag har inga brutna ben, men har stukat mitt knä efter en dålig landning”. Karl  sade att han kommer att få se en specialist innan han återvänder till scenen. Om det sker i April återstår att se.

Inlägget postades i Musik. Skapa ett bokmärke för länken.