Konsertshowen Bowie Experience till Kalmar, Växjö & Jönköping

Torsdagen den 10 november 2016 kommer konsertshowen Bowie Experience till Kalmar och Kalmarsalen. Lördagen kommer sammas konsert till Växjö och söndagen den 13 november kommer samma show även till Jönköping. Denna hyllningsturné från England ger dig David Bowies många superhits genom den engelska multiinstrumentalisten Laurence Knight. Med sig har han ett stort gäng duktiga musiker, och du kommer att få höra några av Bowies största mästerverk som Rebel Rebel, Life on Mars, Space Oddity, Starman, Fashion, China Girl och många många fler.

bowie experienceBowie Experience kommer från England och har fått väldigt bra kritik runtom hela Europa med sin fantastiska musik och scenshow. Detta är verkligen ett unikt tillfälle att få återuppleva en av tidernas största musiker och popikon åter igen, på scen i Kalmar och Jönköping i november. Förutom musiken kommer det att ske ett scenspel och ett bildspel om denna man som förvånat och givit oss så mycket kärlek och bra musik genom åren.

David Bowie växte upp i London och föddes 1947. Han var en av vår tids största musiker, sångare, låtskrivare, skådespelare och multiinstrumentalist. Bowie var extremt framträdande inom popkulturen och han storhetstid var slutet på 60-talet och 70-talet då några av hans största verk spelades in. Bland annat spelade han gitarr, sax, flöjt, cello, keyboard och stylofon. Han samarbetade med en rad kända musiker så som Lou Reed, Iggy Pop, Mich Jagger, Pet Shop Boys och John Lennon. Några av hans mest framgångsrika skivor var Let´s Dance, Diamond Dogs, Space Oddity, Pin Ups och Heroes. David Bowie dog den 10 januari 2016 i New York och en hel musikvärld sörjde hans bortgång.

För biljetter till Bowie Experience och Kalmar-showen, ring 0480 42 10 10 eller gå till www.kalmarbiljettcentrum.se och för biljetter till Växjö och Jönköping-showen, gå till respektive konsertlokals webbsida. Det är 13-års gräns för denna konsert, så tänk på det om du planerar att gå med barn eller hela familjen. Mycket nöje!