Några av de bästa musikal-filmerna du kan hitta

Vem älskar inte en riktigt bra musikal-film? Jag gör det i alla fall, och tänkte därför lista mina favoriter här nedanför. Här hittar du dock mest de gamla klassikerna, men vem vet? Kanske gör jag en lite modernare lista framöver.

An American in Paris

Denna Gene Kelly-klassiker berättar historien om en före detta amerikansk soldat som stannar i Paris efter kriget för att bli en målare, och faller då för en lokal fransk tjej (romantiskt, eller hur?) Det blir en kärlekstriangel, när en rik arvtagerska börjar visa intresse för målaren på mer än en professionell nivå.

Singin’ in the Rain

Känd för sina ikoniska dansscener med paraplyer, är denna Gene Kelly-film banbrytande då den började  övergången från tysta filmer till ”talkies”.

The Umbrellas of Cherbourg

En annan paraply-rulle, men också mycket musikalisk; följer den här  franska filmen en ung Catherine Deneuve som arbetar på en butik som säljer paraplyer. Hon blir kär i en ung mekaniker och senare blir gravid, detta precis innan han blir inkallad till det Algeriska kriget – och hon måste fortsätta med sitt liv utan honom.

Mary Poppins

Filmen där vi först lärde oss de praktiska råden att ”en sked socker gör att medicinen går ner” följer Julie Andrews som en barnflicka med * magiska * krafter (paraplyer spelar också en liten gästroll här också). Detta är en riktigt bra musikal om du frågar mig och verkligen en riktig klassiker.

The Sound of Music

Om du inte har bott under en sten de senaste 40 åren, vet du förmodligen vilka Von Trapp-familjen är och historien om deras idylliska liv på det österrikiska landsbygden. De fångade våra hjärtan, och denna film är fortfarande en av de mest ikoniska musikalerna hittills.

Cabaret

Fosse’s film – som fick Liza Minnelli att vinna en Oscar för bästa skådespelerska 1973 och sju andra statyetter, inklusive bästa skådespelare i en biroll och bästa regissör – blir 45 år gammal år 2017. För att fira milstolpen kommer Warner Bros. att släppa en -ny Blu-ray-utgåva av filmen fylld till bredden med extrainnehåll.

Greese

Den här upplyftande och publik-gripande filmen kan kanske kännas lite cheesy, men det finns bara så mycket att älska i den här rullen. Om det inte är musiken man tycker om så är det garanterat all härliga dansnummer! Denna klassiska film förtjänar verkligen en 5/5 bara för att den är så otroligt groovy! Men en sak jag alltid undrat över, är varför filmen heter Greese ?!

Inlägget postades i Musik. Skapa ett bokmärke för länken.