Sångarna i Linkin Park och Soundgarden begick inte självmord?

Den falska nyhetswebbplatsen YourNewsWire publicerade förra veckan en berättelse som rapporterade att Linkin Parks sångare Chester Bennington (som avled den 20 juli 2017 i hans Palos Verdes Estates hem nära Los Angeles) hade mördats på samma sätt som sin vän, Soundgardens sångare Chris Cornell –  som Dog två månader tidigare.

Klassade som självmord

Både Bennington och Cornells dödsfall har blivit klassade som självmord genom hängning av  Los Angeles County respektive Wayne Countys medicinska undersökning. Cornell dog den 18 maj 2017 i sitt hotellrum efter en konsert i Detroit, medan Bennington avled i sitt hem på Palos Verdes Estates den 20 juli 2017. De två männen var vänner – i själva verket tog Bennington sitt liv på vad som skulle bli Cornells 53: e födelsedag. Men rykten om att deras dödsfall var kopplade på något grymt sätt, är baserade på spekulation och inte bevis.

självmord

En ”poliskälla” hävdade till YourNewsWire att myndigheterna undersökte Benningtons död som ett mord:

Detektiverna undersöker huruvida Chester Bennington mördades, med dödscenen som senare arrangerades för att likna en självmord. De har satt ett lag av utredare på plats och vägrar att utesluta brott.

”Mord görs ibland för att se ut som just självmord. Vi tror att han blev mördad, vi måste bara ta reda på vem som låg bakom det”, säger denna poliskälla.

Obduktionsrapport på nätet

Kändisarnas status betyder att relevanta uppgifter om deras dödsfall är allmänt tillgängliga. Cornells obduktionsrapport har laddats upp online, och i den rapporten konstaterar Wayne County assisterande läkarundersökare Dr. Theodore Brown att Cornells livvakt upptäckte honom i badrummet på hans hotellrum i Detroit med ett träningsband runt halsen. Ligaturmärken hittades runt Cornells hals, och dödsorsaken var bestämt självmord genom att hängning.

Los Angeles County Coroners berättade att den officiella orsaken till Benningtons död också var självmord genom att hängning och att en obduktionsrapport skulle komma i slutet av juli 2017.

YourNewsWire citerade också Randy Cody, en person som de beskrev sig som en ”utredare”:

Detroit polis insamlade sina undersökningar snabbt och Wayne County Medical Examiner Office bekräftade döden som självmord, men utredare hävdar att oförklarliga luckor i den officiella tidslinjen för Cornells sista ögonblick och misstänkta inkonsekvenser i skivorna tyder på att Cornells död inte var självmord alls utan ett självmord som skulle täcka upp för ett eventuellt mord.

Undersökare Randy Cody är en av de som ifrågasätter självmordet. Han pekar på uppfattade tidslinjes luckor, rättsmedicinska frågor och vad han säger är två tecken på att Cornell hade ett huvudsår som inte nämndes i obduktionsrapporter.

Inlägget postades i Musik. Skapa ett bokmärke för länken.